Hypotéčné krize v USA a její vliv na globální ekonomiku - Smička, Daniel; Neumann, Pavel, 1956-; Pluskalová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem a posláním mé bakalářské práce je identifikace příčin hypoteční krize, jejich analýza a objasnění. Budu se zabývat genezí k této finanční krizi. Pokusím se rozpoznat významné společenské jevy, které dle mého názoru částečně zapříčinily tuto krizi, popíši monetární příčiny, ale taktéž příčiny legislativní a institucionální. Mám v záměru rovněž osvětlit proces sekuritizace a strukturace nových cenných papírů, analyzuji trh hypoték a následné implikace pro ekonomiku USA. Nejaktuálnější informace čerpám od ekonomů jako jsou Raghuram Rajan, Robert Shiller, James Barth a Nicholas Taleb.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses