Ekonomika športového klubu FK Teplice - Bajus, Samuel (2011)
Táto bakalárska práca predstavuje a popisuje ekonomickú situáciu profesionálneho športového klubu FK Teplice, a.s. Teoretická časť práce sa venuje základným pojmom ekonomiky športu, základnému významu finančnej a ekonomickej analýzy, zdrojom informácií, metódam a technikám využívaných pri spracovaní analýz. Praktická časť následne využíva tieto teoretické poznatky na výpočet vybraných ukazovateľov za posledných 5 rokov pre konkrétny futbalový klub. Záver práce porovnáva zistené výsledky z praktickej časti s futbalovými klubmi z 1. českej futbalovej ligy a so zahraničnými klubmi.