Analýza možného spojenia najvyšších futbalových líg Českej republiky a Slovenska - Kováč, Ivan; Kotáb, Jiří; Ščiklin, Alexandr, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cieľom tejto práce je analyzovať aktuálnu situáciu v českej Gambrinus lige a slovenskej Corgoň lige. Teoretická časť je zameraná na futbalový trh, ekonomiku profesionálnych futbalových líg a systémy organizovania športových líg vo svete. Na začiatku praktickej časti sú aktuálne informácie o futbalových ligách v Českej a Slovenskej republike. Ďalej obsahuje porovnanie ligových návštevnosti, súťažnej vyrovnanosti , medzinárodných výsledkov českých a slovenských klubov. Práca odpovedá na otázky či potrebuje český a slovenský futbal nejakú zmenu. Hlavnou témou práce je možnosť spojenia najvyšších futbalových líg Českej republiky a Slovenska. Najdôležitejšia časť je o posúdení výhodnosti spoločnej súťaže pre český a slovenský futbal. Aké by z tejto súťaže vyplynuli výhody, nevýhody, náklady alebo zisky. Súčasťou práce sú názory futbalových klubov z ČR a Slovenska. Takisto sú v nej analyzované aj výsledky prieskumu u fanúšikov. Posledná časť je venovaná tomu, ako by mohla spoločná súťaž vyzerať.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses