Procesné riadenie komoditnej burzy - Scholtz, Ľudovít; Řepa, Václav, 1958-; Zubo, Samuel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práca obsahuje popis procesov Komoditnej burzy Bratislava (KBB), analýzu súčasného stavu procesov a navrhuje vylepšenie procesov do budúcna. Cieľom práce je analyzovať, či aktuálne procesy popísané v burzových pravidlách sú vykonávané optimálne a v prípade neoptimálnosti navrhnúť vylepšenia. Na základe hypotézy "Aplikáciou modelu procesného riadenia je možné zefektívniť činnosť burzy buď optimalizáciou burzových pravidiel, zefektívnením informačných systémov, alebo odstránením redundantných činností.", je možné overiť aktuálny stav efektívnosti procesov. Hypotéza predpokladá použitie procesného prístupu ako kľúčového nástroja pre efektívnosť riadenia firmy v dominantnej sfére činnosti, ktorou je oblasť komoditnej burzy. Je zrejmé, že snaha dosiahnuť optimálne riadenie prostredníctvom procesného prístupu je ovplyvňovaná viacerými determinujúcim aspektmi. Tieto sa môžu pozitívne, ale aj negatívne odraziť na efektivite či optimálnosti riešenia. Jedným z dominantným faktorov sú v našom prípade aktuálne legislatívne podmienky, ktoré činnosť burzy zásadným spôsobom upravujú. Prínos práce je v zistení stavu burzových pravidiel KBB a návrh vylepšení pre nové burzové pravidlá. Práca je rozdelená na kapitoly podľa konceptuálnej logiky procesov. Na začiatku práce je definovaný kľúčový proces, v ďalších kategóriách je popis rôznych typov pokynov, možných parametrov pokynov, nasleduje párovanie pokynov a koncom práce sa venujem vysporiadaniu kontraktov.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses