Factoring jako forma krátkodobého financování podniku - Krčková, Karolina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hašková, Simona, 1973-; Kolář, Pavel, 1943- (2011)
Diplomová práce se zabývá factoringem jako formou krátkodobého financování pohledávek. V teoretické části jsou v rámci finanční analýzy probrány poměrové ukazatele podniku, financování pracovního kapitálu podniku a řízení pohledávek, včetně možností financování z pohledávek. Nejširší část je věnovaná popisu factoringu, druhům factoringu, funkcím, výhodám a nevýhodám. Dále je popsán průběh typického factoringového případu od počátku až do ukončení smlouvy. Část práce je věnovaná také popisu účtování factoringu a porovnání factoringu s revolvingovým úvěrem. Aplikační část na příkladu konkrétní firmy ukazuje dopady financování factoringem na ukazatele finanční analýzy. Pozitivní dopady factoringu se projeví převážně ve zvýšení likvidity podniku a platební morálce odběratelů.
Vedoucí práce: Simona Hašková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: faktoring; pohledávky; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; factoring; receivables; master's theses