Analýza dopadů globální finanční krize na kapitálové trhy a investiční bankovnictví - Jebavý, Jan (2011)
Tato práce analyzuje dopady globální finanční krize 2007 -- 2009 na kapitálové trhy a investiční bankovnictví. Cílem je objasnit příčiny globální finanční krize, jejich jednotlivé souvislosti a roli, kterou v nich sehrálo investiční bankovnictví a model jeho uspořádání. První kapitola dává teoretický základ odvětví investičního bankovnictví a přehled modelů jeho uspořádání. Druhá kapitola analyzuje jednotlivé příčiny globální finanční krize. Třetí kapitola pak analyzuje dopady na nejdůležitější kapitálové trhy a investiční banky a také analyzuje nejdůležitější regulatorní změny.