Analýza dopadů globální finanční krize na kapitálové trhy a investiční bankovnictví - Jebavý, Jan; Veselá, Jitka; Musílek, Petr, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce analyzuje dopady globální finanční krize 2007 -- 2009 na kapitálové trhy a investiční bankovnictví. Cílem je objasnit příčiny globální finanční krize, jejich jednotlivé souvislosti a roli, kterou v nich sehrálo investiční bankovnictví a model jeho uspořádání. První kapitola dává teoretický základ odvětví investičního bankovnictví a přehled modelů jeho uspořádání. Druhá kapitola analyzuje jednotlivé příčiny globální finanční krize. Třetí kapitola pak analyzuje dopady na nejdůležitější kapitálové trhy a investiční banky a také analyzuje nejdůležitější regulatorní změny.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses