Praktické využití alternativních zdrojů energie – satelitní města nezávislá na neobnovitelných zdrojích energie (případová studie) - Šmíd, Jakub (2010)
Cílem této diplomové práce je poukázat na dostupné možnosti v oblasti alternativních, respektive obnovitelných zdrojů energie, a to v regionu České republiky. Následně vybrat a podrobit analýze konkrétní zdroje, které je možné využít v běžné domácnosti rodinných domů se zaměřením na biomasu pro výrobu tepelné energie a fotovoltaickou solární energie použitelnou pro výrobu elektrické energie. A závěrem z pohledu podnikatelského záměru se pokusit vysvětlit důležité a opodstatněné místo v současné době.