Revitalizace finančních trhů z pohledu státních protikrizových zásahů - Pešková, Zdenka; Křížek, Tomáš; Kuklik, Robert G.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá státními zásahy, které vlády a centrální banky realizovaly v souvislosti s nedávnou finanční krizí a jejichž cílem byla stabilizace a revitalizace finančního sektoru. Největší pozornost je věnována protikrizovým intervencím a následnému vývoji v USA. První část objasňuje principy bankovní regulace a hlavní příčiny a způsob šíření krize. Druhá část představuje konkrétní protikrizové zásahy -- mimořádné likviditní facility, bailouty systémově významných finančních institucí, odkup problémových aktiv, kvantitativní uvolňování, apod. Třetí část pak pomocí tržních indikátorů posuzuje obnovení standardního fungování finančních trhů a celkově hodnotí efektivitu i rizika provedených zásahů.
Vedoucí práce: Tomáš Křížek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses