Posouzení podnikání podniku SILEKTRO s.r.o. - Bezděková, Lucie (2011)
Tato diplomová práce si klade za cíl zhodnotit celkové finanční zdraví podniku Silektro s.r.o. a vlivu jednotlivých složek jeho makro a mikro okolí na podnikání. Nejprve je nastíněn teoretických základ a zvolené postupy. V praktické části jsou pak postupně aplikovány jednotlivé metody kombinující interní a externí analýzu podniku. Ke stěžejním metodám práce patří finanční analýza, PEST analýza a Porterův model konkurenčních sil. Poslední použitou metodou je syntéza závěrů s pomocí SWOT analýzy. Požadovaným výstupem práce je vyhodnocení provedených analýz a posouzení celkové situace, ve které se podnik ve sledovaném období nacházel.