Podpora malého a středního podnikání v ČR z národních programů a z fondů EU - Kracík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pevná, Jana; Krtička, Miroslav (2011)
Podstatou první části této diplomové práce (kapitoly 1 až 3) je stručné uvedení do problematiky podpory malých a středních podniků. Následuje představení klíčových institucí (ministerstva, agentury apod.) s jejichž pomocí lze získat podporu z národních programů. Kromě samotných aktivit, které dané instituce zajišťují jsou uvedeny rovněž odkazy na jejich www stránky. Stejným způsobem jsou představeny jednotlivé programy v rámci podpory z fondů EU. V rámci druhé části (kapitoly 4 až 6) jsou prezentovaná východiska ověřena na praktickém příkladě, a to díky zkušenostem společnosti Strojírny Podzimek, s. r. o., kde je poukázáno, jak využívání podpory z národních programů probíhá v praxi. Obdobným způsobem je popsána také podpora podnikání z fondů EU, a to na příkladu Frýdlantských strojíren Rasl a syn, a. s. Třetí část diplomové práce (kapitoly 7 a 8) seznamuje se souhrnnými statistikami o výších čerpaných prostředků v rámci Národních programů podpory a podpory z fondů EU. V obou případech jsou uvedeny stručné prognózy budoucího vývoje a přibližné objemy prostředků, které zatím nebyly využity.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: malé a střední podniky; podpora podnikání; strukturální fondy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; small and medium-sized enterprises; business promotion; structural funds; master's theses