Ekonomická analýza - Jeřábek, Martin; Klečka, Jiří, 1966-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této diplomové práce je provést ekonomickou analýzu podniku MODUS, spol. s r.o. spočívající ve zhodnocení jeho ekonomické výkonnosti v letech 2004 až 2009 a rozpoznaní příčin vedoucích k současné situaci. V první části je provedeno základní teoretické vymezení ekonomické analýzy a všech jejích náležitostí využitých následně v analytické části. Druhá část se snaží o co nejširší charakteristiku vybraného podniku tak, aby bylo možno pohlížet na vypočtené ukazatele ze správného úhlu pohledu. Třetí část obsahuje samotnou realizaci ekonomické analýzy ve zkoumaném podniku, přehledné zachycení a následné hodnocení dosažených výsledků. V závěru práce je na základě výsledků analýzy zhodnocena ekonomická situace podniku a navrhnuta možná opatření pro zvýšení ekonomické výkonnosti v budoucnosti. Dále jsou zde shrnuty použité modely a ukazatele s poukázáním na jejich výhody či nedostatky.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses