Značka jako nehmotné aktivum firmy - Kucírková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hesková, Marie, 1948-; Maňáková, Martina (2011)
Diplomová práce se zabývá značkou jako nehmotným aktivem firmy, je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se věnuje členění nehmotnému majetku a používání ochranné známky. Dále jsou zde uvedeny teoretické aspekty brand managementu a možné metody ocenění značky jako nehmotného aktiva firmy. Praktická část diplomové práce představuje vybranou společnost, kde byl proveden výzkum značky a analýza vnitřního a vnějšího prostředí firmy. Po dokončení finanční analýzy následuje hodnocení marketingového komunikačního mixu a jednotlivých prvků značky. Druhá polovina praktické části se věnuje alternativnímu ocenění značky pomocí adekvátních metod a návrhu zápisu značky do Rejstříku ochranných známek.
Vedoucí práce: Marie Hesková
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Keywords: ochranné známky; oceňování obchodní značky; nehmotný majetek; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; trademarks; valuation of brand name products; intangible property; master's theses