Převodní ceny Transakční metoda čistého rozpětí a její využití v praxi - Šebestová, Anna; Buus, Tomáš, 1977-; Fritzsche, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou převodních cen, zejména se zaměřuje na jednu z metod pro stanovení převodních cen: transakční metodu čistého rozpětí. V první, teoretické části se práce zabývá legislativní úpravou převodních cen a demonstruje příklady, jak může k převodům zisků docházet. Dále práce popisuje metody pro stanovení převodních cen a jejich použití. Konkrétně se práce zaměřuje na transakční metodu čistého rozpětí a její praktickou aplikaci. Zabývá se finančními ukazateli, které tato metoda využívá, a podmínkami srovnatelnosti, které je nutné dodržet. V praktické části je představena česká výrobní společnost uskutečňující transakce se sdruženými podniky a za pomoci funkční a srovnávací analýzy je určeno dodržení principu tržního odstupu.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses