Řízení projektů Business Intelligence - Šmerda, Miroslav (2010)
Diplomová práce pojednává o řízení projektů v Business Intelligence, v relativně mladé oblasti informačních systémů. První část práce popisuje základní východiska při řízení projektů obecně a některá specifika řízení projektů informačních systémů. Jako jeden ze základních konceptů je zde akcentováno uvažování o projektu v rámci jeho životního cyklu. Praktická část práce zkoumá problematiku řízení projektů BI v reálné finanční instituci v České republice. Cílem této části je vyplnit některé mezery v existující projektové metodice finanční instituce vytvořením mapování mezi fázemi životního cyklu projektu a procesy světově uznávané metodiky PMBOK.