Implementace procesu Configuration management - Šipka, Ladislav (2011)
Cílem této práce je popsat praktické zavedení procesního řízení z pohledu procesu Configuration Management a následné implementace podpůrného nástroje, konfigurační databáze se zaměřením na popis a identifikaci jednotlivých kroků potřebných k definici a zavedení procesu a následném výběru a implementaci podpůrného nástroje. Jako výchozí podklad práce jsem využil praktické zkušenosti z projektů zaměřených právě na definici a zavedení procesního řízení a následnou implementaci podpůrných nástrojů, ve kterých jsem vystupoval v roli vlastníka procesu Configuration Management, a byl jsem tedy přítomen celému průběhu projektů. V diplomové práci se zaměřuji hlavně na mnou spravovaný a definovaný proces Configuration Management a popisuji postup a význam jednotlivých činností vedoucích k úspěšnému zavedení procesu do praxe, včetně identifikovaných problémů a jejich řešení. Výsledkem práce by tedy mělo být přiblížení zavedení jednoho z procesů z rodiny ITIL v. 2 do praxe a následné činnosti vedoucí k výběru a implementaci konfigurační databáze, jakožto hlavnímu výstupu tohoto procesu.