Rakouská a post-keynesovské teorie hospodářského cyklu substituty nebo komplementy? - Uhliarová, Lucia (2011)
Rakouská i postkeynesovská škola, obě stojící mimo hlavní proud ekonomické teorie, spojují svou teorii hospodářského cyklu s peněžními vlivy. Prostřednictvím analýzy daných teorií tato práce zkoumá, zda kromě zařazení do skupiny monetárních teorií cyklu mezi nimi lze nalézt i další společné prvky. Lze rakouskou a postkeynesovskou teorii hospodářského cyklu označit jako substituty nebo komplementy? Teoretická analýza je na závěr doplněna o hodnotící škálu, odrážející tento substituční či komplementární charakter.