Rakouská a post-keynesovské teorie hospodářského cyklu substituty nebo komplementy? - Uhliarová, Lucia; Janíčko, Martin, 1983-; Kindlová, Eva, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Rakouská i postkeynesovská škola, obě stojící mimo hlavní proud ekonomické teorie, spojují svou teorii hospodářského cyklu s peněžními vlivy. Prostřednictvím analýzy daných teorií tato práce zkoumá, zda kromě zařazení do skupiny monetárních teorií cyklu mezi nimi lze nalézt i další společné prvky. Lze rakouskou a postkeynesovskou teorii hospodářského cyklu označit jako substituty nebo komplementy? Teoretická analýza je na závěr doplněna o hodnotící škálu, odrážející tento substituční či komplementární charakter.
Vedoucí práce: Martin Janíčko
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses