Analýza a rozbor vývojových tendencí v oblastí investičního bankovnictví v období 2006-2010 - Hobza, Vladimír (2011)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu a rozbor trendů investičního bankovnictví v období 2006 - 2010. Jedná se převedším o trendy sekuritizace, konsolidace odvětví investičního bankovnictví a nové regulace. Diplomová práce důkladně analyzuje jednotlivé trendy a hledá souvislosti mezi nimi a dopady do vývoje celého odvětví investičního bankovnictví. Vývoj je dokreslen na příkladech několika konkrétních bank a holdingových společností v Evropě a ve Spojených státech amerických. Poslední část představuje nástin nové regulace a připravovaných změn v odvětví.