Rozšířené využití IFRS v České republice - Juříček, Tomáš; Vašek, Libor, 1978-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku rozdílů českých účetních pravidel a pravidel Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Důvodem pro zvolení daného tématu je neustálá konfrontace těchto dvou koncepcí, které potkávám od doby studia až do současné praxe. V první fázi této práce je snahou popsal strukturu tvorby a fungování pravidel. To napomáhá pochopení podstaty a umožnuje odhadnout budoucí vývoj. Další fáze diplomové práce odhaluje pravidla využívání IFRS v České republice před 1.1.2011 a zároveň popisuje novelu zákonu o účetnictví, která od ledna roku 2011 aplikaci IFRS rozšiřuje. V návaznosti na změny je snahou popsat přístup k sestavení účetní závěrky podle IFRS. To zahrnuje i předpokládaný vývoj pravidel do budoucna. Práce by měla poskytnout komplexní pohled na oblast vykazování účetních informací podle IFRS.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses