Znalost v informační společnosti - Řezníček, Václav; Rosický, Antonín, 1943-; Mildeová, Stanislava, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Třebaže je dnešní společnost nazývána společností informační, respektive znalostní, významu pojmů informace a znalost nebývá často porozuměno. Autor této práce, opírající se o důkladné vymezení teoretického (jak pojmového, tak myšlenkového) rámce, se při vědomí závažnosti a aktuálnosti v textu rozebíraných témat snaží presentovat systémový pohled s akcentem na vzájemné souvislosti jevů a myšlenek. Jeho hlavním cílem je z několika různých perspektiv upozornit na vybrané (nikoli banální) důsledky "objektivizace" znalosti. Ukazuje se, že hlavní roli v odpovědi na otázku, kam směřuje moderní společnost v kontextu informatizace, hraje téma vzdělávání.
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses