Návrh strategie rozvoje malé a střední firmy podnikající v odpadovém hospodářství - Fabuš, Pavel (2011)
Diplomová práce se zabývá aplikací strategického plánovacího cyklu na malý podnik zabývající se odpadovým hospodářstvím. Cílem práce bylo provedení externí a interní analýzy podniku. Dále podle získaných výsledků navrhnout varianty pro jeho strategický rozvoj a tyto varianty dále vyhodnotit a vhodné z nich doporučit vedení podniku k implementaci. Výsledky analýzy ukázaly, že podnik disponuje kvalitním know-how a silným týmem pracovníků, což představuje významnou konkurenční výhodu. Z provedených analýz vychází i návrhy dvou variant rozvoje firmy. První navržený směr se soustředí na zlepšení podnikových procesů a podniku jako celku. Druhá varianta se zaměřuje na rozvoj v oblasti poskytovaných služeb. Po zhodnocení z hlediska vhodnosti, přijatelnosti a proveditelnosti se okruh možných návrhů zúžil na strategii zaměřenou na rozvoj celého podniku. První varianta byla následně doporučena ke zvážení vedení podniku.