Analýza významu LPG jako alternativního paliva v osobní automobilové dopravě v České republice - Klusoňová, Petra (2010)
Hlavním cílem práce je zhodnotit význam LPG jako alternativního paliva v osobní automobilové dopravě v České republice a usnadnit rozhodování případným zájemcům o přestavbu jejich osobního vozu na LPG pohon. Práce nejprve stručně charakterizuje alternativní paliva vč. jejich hlavních druhů. Poté se zaměří na samotné LPG, které definuje a popíše historii a současnost jeho používání. V další části bude nastíněno rozhodování jednotlivce o přestavbě jeho osobního automobilu na LPG pohon, přičemž pozornost bude soustředěna zejména na environmentální, ekonomické, technické a institucionální aspekty této přestavby. Následně bude provedena komparace LPG s CNG jako hlavním konkurentem LPG v oblasti alternativních paliv. Na závěr práce shrne zjištěné skutečnosti a pokusí se predikovat budoucí vývoj využívání LPG jako alternativního paliva v České republice.