Příprava, financování a realizace projektu 7. rámcového programu EU v oblasti ICT - Kašparová, Lenka (2010)
Diplomová práce analyzuje organizačně administrativní kroky a dopady integrace rozsáhlého projektu 7. rámcového programu z oblasti vývoje a výzkumu do stávajícího prostředí zavedené středně velké společnosti se zahraniční účastí působící na českém trhu. Práce poukazuje na jeden z mnoha způsobů implementace projektu do vnitropodnikových struktur, jejich složitost, možná úskalí. Praktická část analyzuje počáteční průběh projektu, konkrétní nedostatky a pochybení, ke kterým došlo v implementační fázi a následné praktické doporučení z finančního, administrativně právního a organizačního hlediska.