Postavení pojišťovny Kooperativa na českém pojistném trhu - Bártová, Hana; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je druhou největší komerční pojišťovnou českého pojistného trhu. Kooperativa je univerzální pojišťovna, která poskytuje pojistné produkty a služby klientům z řad fyzických osob i velkých korporací. Cílem diplomové práce je definovat postavení pojišťovny Kooperativa na českém pojistném trhu. Za účelem dosažení hlavního cíle jsou zohledněny obecné charakteristiky pojišťovny, její specifika i vliv největších konkurentů na českém pojistném trhu. První část práce se zabývá obecnými faktory provozní stránky pojišťovny a nabídkou pojistných produktů. Druhá část je věnována hospodaření pojišťovny Kooperativa, která zahrnuje analýzu předepsaného pojistného, rozbor finančních výkazů pojišťovny a vybraných ukazatelů finanční analýzy.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses