Role a působnost interního auditu v nadnárodních společnostech - Ročková, Kateřina (2010)
Diplomová práce se věnuje internímu auditu v nadnárodních společnostech v energetickém průmyslu. Cílem této diplomové práce je představení interního auditu ve vybraných nadnárodních společnostech. V rámci každé společnosti je popsáno postavení interního auditu v dané organizaci, proces interního auditu, proces plánování interního auditu. Dále se práce věnuje sledování nápravných opatření, provádění následných auditů a prevencí podvodného jednání, a zda prevence je nebo není v organizaci zavedena či jakým způsobem je prováděna.