Obnovitelné zdroje a jejich využití pro prosperitu v malých a středních podnicích - Morovics, Martin; Srpová, Jitka, 1957-; Skopal, Pavel, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem diplomové práce bylo zkoumat základní technické a technologické požadavky fotovoltaické technologie z pohledu ekonomických podmínek, analyzovat současnou situaci ve využívání obnovitelných zdrojů energie, zejména fotovoltaiky v České republice a porovnat jí se světovou situací. Práce poskytuje také základní přehled zákonných norem a úprav platných v České republice a v Evropské unii s ohledem na fotovoltaiku. V stěžejní části práce je charakterizována metodika hodnocení efektivnosti investičních projektů s aplikací na fotovoltaiku. Autor své úvahy podepírá i komplexní ekonomickou analýzou konkrétního investičního projektu aplikace střešní fotovoltaické elektrárny středně velkou nevýrobní firmou. Kromě hodnocení efektivnosti daného investičního projektu vyslovuje i investiční doporučení, určuje nejdůležitější rizikové faktory, modeluje jejich možnou změnu a následně provádí analýzu citlivosti daného investičního projektu.
Vedoucí práce: Jitka Srpová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses