Talianska imigračná politika po roku 2001 - Gáborová, Miroslava; Druláková, Radka, 1973-; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Prvá kapitola približuje krátku históriu talianskej imigračnej politiky do roku 2001. Druhá kapitola sa venuje politickému vývoju v deväťdesiatych rokoch a napomáha tak pochopiť politický kontext zrodu nových subjektov a novej politickej komunikácie. V tretej kapitole sú popísané hlavné ciele a nástroje sprísnenej imigračnej politiky prevažne stredopravicových vlád. Štvrtá kapitola objasňuje praktickú aplikáciu imigračnej politiky a vplyv najdôležitejších aktérov a systémových zložiek na postavenie imigrantov v talianskej spoločnosti a ich zaradenie na trh práce. Piata kapitola je špeciálne venovaná imigrácii a regionálnej imigračnej politike Kampánie, zameraná na špecifické aspekty tohto regiónu a funkciu tretieho sektora.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses