Testování úspěšnosti vybraných indikátorů technické analýzy na trzích EU - Matoušková, Hana; Veselá, Jitka; Šaroch, Stanislav, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá technickou analýzou s důrazem na vytvoření, otestování a použití vlastních obchodních systémů. Jejím cílem je zjistit, zda je možné, aby si obchodník navrhl a využíval svůj profitabilní obchodní systém s obvykle dostupnými nástroji a metodami. První část diplomové práce se mimo jiné zaměřuje na vysvětlení principů ohodnocování akcií, přiblížení testovaných akcií a časové periody. Druhá a třetí kapitola podrobně popisují proces vytváření obchodních systémů a analyzují jejich výsledky. Závěrečná kapitola je věnována propojenosti evropských akciových trhů, která je zkoumána pomocí korelační analýzy mezi různými akciovými indexy. Korelační koeficienty ukazují na silnou propojenost a rostoucí úroveň integrace evropských trhů.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses