Strategická analýza firmy Bonantrans, a.s. - Janečková, Petra (2011)
Podstatou práce je provedení strategické analýzy společnosti Bonatrans, a. s. působící jako dodavatel komponent do železničního průmyslu. Vzhledem k celosvětovému působení firmy je teoretická i praktická část zaměřena na externí analýzu. Důraz je kladen na hledání příležitostí a hrozeb vyplývajících ze sílící globalizace, vysokého stupně mezinárodní integrace a hybných změnotvorných sil v odvětví. V práci bude analyzováno mezinárodní okolí firmy, odvětví a konkurenční síly s přihlédnutím k dalším vývojovým trendům, jako je růst populace, urbanizace, dopad klimatických změn či technologická revoluce. Praktická část se plně opírá o část teoretickou. Po stanovení faktorů úspěchu firmy a konkurenční výhody budou rovněž předložena strategická doporučení dalšího vývoje firmy.