Vliv rozšíření internetu na pokles prodejů hudebních nosičů CD - Trš, Lukáš (2010)
Práce se věnuje prokázání vlivu rozšíření internetu na prodej hudebních nosičů CD. Analyzuje trendy od konce 90. let 20. století do současnosti pro americký a český trh. Činí tak v rámci vztahu mezi hudebními žánry a jejich odlišnými cílovými skupinami, kdy předpokládá jiné zasažení u žánrů s posluchači snáze adoptujícími internet a ostatními. Práce tak analyzuje pokles prodejů hudebních nosičů v posledních 10 letech, na kterých se CD primárně podílí, a dokládá, že jednou z jeho příčin je postupné zavádění internetu a s ním pravděpodobně související nelegální získávání nahrávek a také technologický přechod z formátu CD na MP3.