Vliv rozšíření internetu na pokles prodejů hudebních nosičů CD - Trš, Lukáš; Běláčková, Vendula, 1982-; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce se věnuje prokázání vlivu rozšíření internetu na prodej hudebních nosičů CD. Analyzuje trendy od konce 90. let 20. století do současnosti pro americký a český trh. Činí tak v rámci vztahu mezi hudebními žánry a jejich odlišnými cílovými skupinami, kdy předpokládá jiné zasažení u žánrů s posluchači snáze adoptujícími internet a ostatními. Práce tak analyzuje pokles prodejů hudebních nosičů v posledních 10 letech, na kterých se CD primárně podílí, a dokládá, že jednou z jeho příčin je postupné zavádění internetu a s ním pravděpodobně související nelegální získávání nahrávek a také technologický přechod z formátu CD na MP3.
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses