Analýza preferencí pěstitelů energetických plodin pomocí mikroekonometrického modelu - Vaníková, Pavlína; Melichar, Jan, 1975-; Šedivý, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá ekonomickou a environmentální problematikou biopaliv v České republice a v zahraničí. Cílem práce je rešerše a analýza ekonomických studií, která řeší ekonomické a environmentální dopady spojené se zaváděním politiky biopaliv. Jednotlivé ekonomické studie zaměřené na životní prostředí, které jsou v práci uvedené, hodnotí politiku biopaliv pomocí makroekonomických a mikroekonomických modelů. Výsledky studií uvádí, že zavádění politiky biopaliv vytváří ekonomické a environmentální vlivy například na odlesňování, životní prostředí, ceny, zaměstnanost a konkurenceschopnost zemědělců.
Vedoucí práce: Jan Melichar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses