Srovnání odvětví kolektivního investování ve vybraných zemích - Štaňko, Andrej; Veselá, Jitka; Veselý, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Odvětví kolektivního investování je významně ovlivňováno přeshraničním působením zahraničních společností. Diplomová práce rozebírá význam mezinárodního působení. V paralelní struktuře výkladu jsou popsány základy právní úpravy kolektivního investování v České republice, Slovenské republice a Lucemburském velkovévodství. Důraz je kladen na význam evropské regulace a odraz evropského standardního evropského režimu v národních právních řádech. Co se týče právní úpravy fondů, diplomová práce podává úplný přehled forem, které nabízejí posuzované jurisdikce, včetně forem speciálních. Výklad je navíc prokládán odkazy na historický vývoj a dnešní stav fondů v jednotlivých zemích.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses