Průzkum systémové integrace v domácnostech - Randl, Milan (2010)
Tato diplomová práce tvoří ucelený pohled na systémovou integraci domácnosti, včetně veřejného průzkumu této oblasti. Domácnost se zpravidla skládá z několika různých systémů, které jsou ovládány odděleně a nejsou mezi sebou vzájemně propojeny. Smyslem systémové integrace domácnosti je propojit veškerá elektronická zařízení v domě tak, aby tvořila celek a domácnost se stala bezpečnější, úspornější a komfortnější. Veřejný průzkum, tvořící praktickou část diplomové práce, přináší pohled na systémovou integraci domácnosti v České republice a zároveň může sloužit výrobcům a prodejcům řídicích systémů jako cenný zdroj informací pro další vývoj produktů a stanovení prodejní strategie.