Řešení škod z povodní a záplav v rámci pojistných produktů na českém pojistném trhu - Pospíšilová, Eliška; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou povodní, které zasáhly Českou republiku v několika posledních letech, a dále popisem komerčního pojištění, které kryje důsledky škod vyvolaných živelnými událostmi. V první části se setkáme s charakteristikou přírodních katastrof obecně. Následující kapitoly se zaměřují na teoretické aspekty povodní a fungování protipovodňové ochrany. Další část analyzuje příčiny vzniku a důsledky povodní na území České republiky v letech 1997-2010. Poslední kapitola je věnována rozboru komerčního pojištění, jako nejvýznamnějšího nástroje pro zmírnění povodňových škod.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses