Pojištění pohledávek - Pospíšil, Marek (2011)
Tématem práce je pojištění pohledávek. Cílem je analyzovat tento specifický typ pojištění, vymezit jeho postavení v rámci pojistného systému a při krytí úvěrového rizika. Pozornost je věnována jak komerčnímu pojištění, tak pojištění se státní podporou. Část práce je taktéž věnována analýze domácího a světového pojistného trhu v kontextu hospodářské recese. V závěru práce jsou představeny alternativní formy zajištění úvěrového rizika a jejich porovnání s pojistnými produkty.