Pojištění pohledávek - Pospíšil, Marek; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tématem práce je pojištění pohledávek. Cílem je analyzovat tento specifický typ pojištění, vymezit jeho postavení v rámci pojistného systému a při krytí úvěrového rizika. Pozornost je věnována jak komerčnímu pojištění, tak pojištění se státní podporou. Část práce je taktéž věnována analýze domácího a světového pojistného trhu v kontextu hospodářské recese. V závěru práce jsou představeny alternativní formy zajištění úvěrového rizika a jejich porovnání s pojistnými produkty.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses