Energetická politika EU - současný stav a výhled do budoucna - Dvořáková, Anna (2011)
Práce se zabývá energetickou politikou EU. Zkoumá její jednotlivé cíle, především energetickou bezpečnost. V práci je zhodnoceno, jak se daří cíle naplňovat, jak spolu souvisí a zda jsou koherentní. Také je naznačen možný vliv budoucího rozšiřování EU.