Specifika kupniho rozhodovacího procesu spotřebitele u vybranych finančních produktů - Baumruková, Jana; Koudelka, Jan; Nosková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce si klade za cíl postihnout specifika finančních produktů, která v mnohém ovlivňují spotřebitele při jejich nakupování na trhu. V první, teoretické části práce se tak setkáváme s pojmy, jako je nehmotnost, neoddělitelnost nebo například závislá spotřeba finančních produktů. Práce poté tuto specifikaci začleňuje do způsobů chování spotřebitelů na finančních trzích, konkrétně do jejich kupního rozhodovacího procesu. Následně se zaměřuje také na konkrétní situaci na bankovním trhu v Česku, včetně rozložení tržních podílů bankovních domů v odvětví i jejich nabídky běžných účtů, které později podrobněji zkoumá. Praktická část práce zachycuje pomocí primárního výzkumu, provedeného dotazováním českých spotřebitelů bankovních účtů, jakým způsobem tuto službu lidé nejen pořizují, ale i využívají. Tato část je doplněna také kratším sekundárním výzkumem za pomoci dat z databáze MML-TGI. Nakonec jsou na základě předchozích zjištění a výzkumů formulovány závěry v podobě marketingových doporučení.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses