Analýza a porovnání BI nástrojů společností Microsoft a Oracle - Srnský, Martin; Pour, Jan; Oganesjan, Narek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této práce je nejprve analyzovat globální trh s Business Intelligence, vymezit nejvýznamnější firmy v této oblasti a pokusit se odhadnout další trendy a směřování trhu, a poté zanalyzovat BI nástroje dvou významných hráčů na trhu, společností Microsoft a Oracle. Analýza a porovnání těchto nástrojů bude provedeno na základě stanovených metrik, které se zaměří jak na technologické, tak i obchodní vlastnosti nástrojů obou společností. Hlavním přínosem by tak mělo být komplexní srovnání kvality nástrojů dvou velkých konkurentů na trhu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses