Externí a interní audit - společné a rozdílné rysy - Otrusinová, Veronika; Dvořáček, Jiří, 1947-; Štědroňský, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
V teoretické části jsou popsány základní přístupy a metody externího a interního auditu. Nejdříve je vždy definován samotný pojem, pak je popsán stručný historický vývoj, jak je oblast auditu právně upravena a dále jsou popsány pracovní postupy auditu. Na konci je popsán výstup auditu -- auditorská zpráva. V textu jsou popsány nejvýznamnější rozdíly externího a interního auditu a co mají oba přístupy společného. V praktické části je proveden externí audit konkrétní společnosti za rok 2009 na základě veřejně dostupné výroční zprávy společnosti. Dále jsou zde popsány interní kontroly, které daná společnost pravidelně vykonává. Poslední část tvoří audit finanční situace, kde je pomocí ukazatelů finanční analýzy zhodnoceno finanční zdraví společnosti. Na jejím základě jsou pak doporučena opatření ke zlepšení situace.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses