Regionalismus v Latinské Americe - aktuální trendy - Siegelová, Romana (2011)
Hlavním cílem předkládané bakalářské práce je představení nového integračního seskupení UNASUR, srovnání s ostatními integračními uskupeními, analýza názorů na jeho působení a také charakteristika jeho současného vývoje. Dílčím cílem práce je analýza budoucího vývoje regionalismu v Latinské Americe. Dále se v práci pokouším zodpovědět tyto otázky: Obstojí UNASUR v plnění svých cílů a bude schopen efektivně fungovat? Jaké jsou vyhlídky některých integračních uskupení do budoucna?