Reforma finančného systému v EU ako reakcia na súčasnú finančnú krízu - Rosenbergová, Dominika; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Pluskalová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Hlavným cieľom mojej bakalárskej práce je predstaviť reformu finančného systému v Európskej únii ako reakciu na finančnú krízu a zhodnotiť prijaté opatrenia. Práca je členená do dvoch hlavných kapitol. Prvá kapitola je zameraná na finančnú krízu, popisuje hlavné príčiny jej vzniku, vzťahy medzi nimi a upozorňuje na chyby, nedostatky alebo absenciu v regulácii a dohľadu finančných trhov. Druhá kapitola predstavuje odpoveď Európskej únie. Práca analyzuje opatrenia, ktoré EU zaviedla alebo plánuje zavádzať a snaží sa o ich zhodnotenie. Konkrétne ide o opatrenia v oblasti dohľadu -- vznik nových orgánov dohľadu na európskej úrovni a v oblasti regulácie -- smernice o kapitálových požiadavkách, regulácia ratingových agentúr a trhov s derivátmi.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses