Testování úspěšnosti metod fundametální analýzy ve vybraných odvětvích - Zemková, Kateřina (2011)
Cílem této diplomové práce je seznámit čtenáře z teoretického i praktického hlediska s fundamentální analýzou. Práce je rozdělena do tří hlavních částí, ve kterých je postupně prováděna globální analýza, odvětvová analýza a v poslední části samotné ohodnocení zvolených akciových titulů. Důraz je kladen na finanční sektor a výrobu tabákových výrobků. V rámci finančního sektoru jsou analyzovány akcie Komerční banky a Erste Group Bank a zástupcem výroby tabákových výrobků je společnost Philip Morris ČR. Po stanovení vnitřní hodnoty akcií několika metodami je učiněn závěr o jejich postavení na trhu. Na závěr je zhodnocena úspěšnost vybraných metod.