Testování úspěšnosti metod fundametální analýzy ve vybraných odvětvích - Zemková, Kateřina; Veselá, Jitka; Vorek, Marián; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této diplomové práce je seznámit čtenáře z teoretického i praktického hlediska s fundamentální analýzou. Práce je rozdělena do tří hlavních částí, ve kterých je postupně prováděna globální analýza, odvětvová analýza a v poslední části samotné ohodnocení zvolených akciových titulů. Důraz je kladen na finanční sektor a výrobu tabákových výrobků. V rámci finančního sektoru jsou analyzovány akcie Komerční banky a Erste Group Bank a zástupcem výroby tabákových výrobků je společnost Philip Morris ČR. Po stanovení vnitřní hodnoty akcií několika metodami je učiněn závěr o jejich postavení na trhu. Na závěr je zhodnocena úspěšnost vybraných metod.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses