Identifikace chmelařského klastru - Šlégr, Pavel; Tyll, Ladislav; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Základním cílem diplomové práce je analýza současné neutěšené situace v odvětví pěstování chmele a ověření, že založení chmelařského klastru, by mohlo pomoci pěstitelům chmele usnadnit jejich podnikání a zvýšit rentabilitu. Pro analýzu odvětví je použita Porterova analýza pěti sil. V práci jsou popsány základní principy fungování klastru, jeho geografické vymezení určené členskou základnou i SWOT analýza, zaměřená především na přínosy pro pěstitele chmele. Na závěr jsou uvedeny možné způsoby financování klastru ze soukromých i veřejných zdrojů.
Vedoucí práce: Ladislav Tyll
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses