Česko(slovensko)-izraelské vztahy - Svobodová, Kateřina (2011)
Tato práce se zabývá problematikou vztahů mezi Českou republikou a Státem Izrael od jejich počátků až po současné dny. Práce je dělena do tří částí. V první kapitole je popsán vývoj vzájemných vztahů do roku 1989 s důrazem na události 20. století. Druhá část pojednává o současných česko-izraelských stycích a část třetí analyzuje úlohu České republiky v izraelsko-palestinském konfliktu.