Aplikace metodiky ITIL pro řízení informatiky - Koliš, Karel; Kačín, Radovan; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce na téma Aplikace metodiky ITIL pro řízení informatiky popisuje nutnost řízení informatiky v organizaci, způsoby řízení pomocí různých metodik a jejich vymezení vůči metodice ITIL. Metodika ITIL je podrobně vysvětlena vzhledem k celému životnímu cyklu služeb. V praktické části je metodika ITIL aplikována na konkrétní organizaci: Fakultu podnikohospodářskou. Postupně jsou rozebrány jednotlivé fáze životního cyklu a na konkrétních IT službách, které v dané organizaci zajišťuje Středisko informatiky, jsou ukázány přínosy metodiky ITIL.
Vedoucí práce: Radovan Kačín
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses