HTML 5 a CSS 3 - Valoušek, Filip (2011)
HTML a CSS jsou základní jazyky, bez kterých se dnes neobejde v podstatě žádná webová prezentace. V současnosti jsou ve vývoji nové verze těchto jazyků HTML 5 a CSS 3, které postupně začínají být implementovány do nových verzí nejrozšířenějších prohlížečů. Cílem této práce je přinést přehled nových prvků v těchto jazycích a hlavních rozdílů HTML 5 a CSS 3 oproti jejich předchozím verzím. Práce také obsahuje praktickou ukázku, na které jsou nové vlastnosti představeny. Na této praktické ukázce byl zároveň proveden test podpory nových prvků ve čtyřech různých prohlížečích a výsledky tohoto testu jsou rovněž součástí této práce.